Wat is paardencoaching?

“Werken met paarden en mensen deugd doen”

Stress beheersen

Heb je soms het gevoel overrompeld te worden, wens je je prioriteiten beter te plaatsen in een druk leven?

Carrièreswitch

Zit je op een schakelmoment van je leven, vind je geen motivatie meer in wat je doet, wens je eindelijk die droom waar te maken? Heb je soms moeite om keuzes te maken?

Terug met jezelf verbinden

Heb jij te veel ballen in de lucht? Is je energiepeil aan het zakken? Wens je je brein terug met je lichaam te verbinden en meer in het hier en nu te gronden?

Paardencoaching is een leuke manier om alleen of in team te brainstormen.
Paarden zijn van nature prooidieren, waardoor hun zintuigen ontwikkeld zijn om het kleinste signaal van je lichaamstaal op te pikken. Zij reageren dus als een spiegel op jouw reacties en geven je krachtige inzichten om jezelf of je team te ontwikkelen.

Dat leidt vaak tot verrassende uitwisselingen en biedt een nieuw perspectief om de toekomst of een grote verandering te structureren.

Banden versterken dankzij het paard

Teamspirit stimuleren

Wil je de samenwerking en de motivatie van je team verbeteren? Wil je graag als team eens een dagje in de natuur doorbrengen en afstand nemen om na te denken over strategische doelstellingen?

Communicatie verbeteren

Val je steeds weer in dezelfde valkuilen en patronen? Is de communicatie soms ingewikkeld?

Mijn waarden

Autonoom

Ieder is verantwoordelijk voor zijn process en voor de acties die hij inzet in zijn leven. Impala is er om je stap voor stap te begeleiden in je ontwikkeling, dat het nu in je privésfeer of in je werkomgeving is, telkens door je eigen autonomie te stimuleren. Impala ondersteunt je stap voor stap in je privé- of professionele ontwikkeling en zorgt er steeds voor dat je zelfstandig kan werken.

Authentiek

Een open en eerlijk kader om elkaar de dingen eerlijk te kunnen vertellen. Dankzij de aanwezigheid van het paard als bemiddelaar, brengt Impala je tot zelfontwikkeling met een diepgaande authenticiteit en eerlijkheid.

Wendbaar

Aanpasbaarheid is de kern van paardencoaching en wij passen ons aan aan de vragen. Wat je wens naar actie of ontwikkeling ook is (privé, profesioneel, stressbeheer,…), Impala past de activiteiten aan aan je noden.

In verbinding

Workshops begeleiden door middel van collectieve intelligentie animeren en sturen naar een echte verbinding met het paard, tussen de mensen onderling en met zichzelf. Tijdens de workshops wordt collectieve intelligentie ingezet en wordt de verbinding met paard en mens terug gestimuleerd.